Telefon: +36 20/442 30 04, +36 30/725 00 00

Hive Clean 0.5 liter

Leírás

Hive Clean (0,5L) támogatott atkaölő.

Kiszerelés: 0,5 liter

Összetétel:
– éteres olajok,
– víz,
– szacharóz,
– citromsav,
– oxálsav,
– propolisz-kivonat,

Gyógyszerforma:
Oldat külsőleges felhasználásra.

Gyártó:
SPAGYRA, Ausztria az A F&B Gmbh, Ausztria megbízásából

Célállat:
Mézelő méh.

Hatásmechanizmus:
A BeeVital HiveClean bevitelével mikroszkopikus cseppek ragadnak a méhek szőrszálaira. A méhek társas érintkezése és takarítási ösztöne révén a készítmény egyenletesen oszlik a többi méhre is. Az így aktivált méhek alaposan kitakarítják a sejteket az elhalt lárváktól. Ezek és minden más idegen test is, mint a szennyeződések a méhek felerősített takarítási ösztöne révén azonnal kikerülnek a kaptárból. Megfelelô alkalmazás esetén a szer semmilyen káros hatást nem gyakorol sem a méhekre, sem a fiasításra, sem a méhkirálynőre.

Alkalmazás módja:
Melegítse fel a BeeVital HiveClean testhőmérsékletűre, és 10-25C levegőhőmérsékletnél alkalmazza. Ha túl meleg van, a méhek elhagyják a fiasításos lépeket, és ez kevésbé kielégítő eredményhez vezet. Ezért leginkább a késő délután alkalmas a BeeVital HiveClean használatára. Alkalmazza a BeeVital HiveCleant először az év elején, az első pollenhordás után, meleg időben. Júliusban-augusztusban a pergetés után ajánlott az ismételt alkalmazás. November decemberben szükség esetén újra alkalmazhatja a BeeVital HiveCleant a telelőfürtökre. Egész évben lehet kontrolltesztet csinálni a fészekben, illetve a telelőfürtökben. Figyelembe veendő, hogy a fiasítás nélküli időszakban elég mindössze egyszer alkalmazni a BeeVital HiveCleant.
Intenzív ápolás:

1. Alkalmazás az első napon
– az elsőtől a nyolcadik napig hatásos.

2. Alkalmazás a hatodik napon
– a hatodik a tizennegyedik napig hatásos.

3. Alkalmazás a tizenharmadik napon
– a tizenharmadiktól a tizennyolcadik napig hatásos.
Adagolás:
Attól függôen, hogy mennyire erôs a család, és hogy hány léputcát foglalnak el sûrûn, kb. 20 ml BeeVital HiveCleant kell befecskendezni az alsó fészek belsô 7-8 léputcájába. Csak vékony sugárban szabad folyatni! Használat elôtt jól rázza fel!

Élelmezés-egészségügyi várakozási idő:
A BeeVital HiveClean valamennyi összetevője mind a felhasználókra, mind a méhekre veszélytelen. A fontos összetevők a 2377/90 számú, 1990.06.26-i EGK rendelet II. mellékletében szerepelnek, mint olyan alapanyagok, melyekre nem kell megállapítani állati eredetű élelmiszerekben maximális maradékanyag szintet. Ennek megfelelően nem áll fenn az a probléma, hogy maradékanyag lesz a mézben.
Bioméhészeteken engedélyezett.

Tárolás:
Szobahőmérsékleten (fagymentes helyen) mindig gondosan zárt állapotban tárolandó. Felnyitott állapotban, fénytől védett helyen 6 hónapig tárolható.

Rendelhetőség:
Vény nélkül kiadható.

Forgalmazhatóság:
Szabadforgalmú készítmény.

Egyéb információ

Tömeg 600 g