ApisPlus

Az ApisPlusTM egy egyedülálló módszerrel kinyert komlókivonatból (Humulus lupulus L.) és ethylalkohol oldószerből áll. A sziruppal kevert alkoholtartalomnak nincs negatív hatása a méhekre, lehetővé teszi, hogy a kivonat a szirupokban és fordított cukor szirupokban feloldódjon.

A HASZNÁLAT ELŐNYEI:

ApisPlusTM egy forradalmi áttörés a méh-egészségügy megőrzésében. Elősegíti és erősíti a méhek természetes tisztálkodási ösztönét amely természetes módon védi a méheket kártevők és betegségek ellen. A termék pozitívan befolyásolja a méhcsaládok növekedését és termelékenységét. Ezzel egyidejűleg megvédi a méhek idegrendszerét a növényvédőszerek negatív hatásaitól, ideértve a legveszélyesebbnek tartott neonikotinoid alapú növényvédőszereket amik a legfrissebb kutatások szerint a legfőbb oka a kolóniaösszeomlási rendellenességnek (CCD).

TÁROLÁSI FELTÉTELEK:

Tárolás napfénytől elzárt, zárt csomagolásban. Gyermekektől távol tartandó. A fel nem használt oldat szirupban további 21 napig felhasználható, anélkül, hogy elveszítené a hatását, zárt edényben 2-8 C hőmérsékleten tárolva.

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ:

ApisPlusTM-t cukorszirupban, vagy invertcukorszirupban feloldva szükséges a méheknek adni. ApisPlusTM-t egész szezonban és minden generáció váltáskor ajánlott használni a népesség növekedés és az egészségesebb méh-családok fenntartása érdekében. A termék beporzási időszakban is használható, a terméknek nem szükséges türelmi időt biztosítani.

A 2 milliliteres ampulla 10 méhcsaládhoz elegendő. ApisPlusTM-t lehűtött (max 40 C) sziruphoz kell, hozzáadni.

Permetezés és fröcskölés:

10 méhcsalád esetében 150 – 500 ml szirupot kell használni. A cukorszirupnak lehetőleg 1:1 arányú cukor-víz arányúnak kell lennie. Az ampulla tartalmát folyamatosan keverjük a sziruphoz folytonos keverés közben, amíg tiszta, sárga színt nem kapunk. Az elkészített keverék 1/10 részét egy családra (15 – 50 ml /méhcsaládonként) kell használni. A csurgatás fecskendővel végezhető el. A kereteken lévő méhek permetezését kerti permetezővel lehet végrehajtani.

Táplálás:

10 méhcsalád esetében 1,5 – 5 liter szirupot ajánlott használni. A cukorszirupnak lehetőleg 3:2 arányú cukor- víz arányt kell tartalmaznia. Az ampulla tartalmát folyamatosan keverjük a sziruphoz folytonos keverés közben, amíg tiszta, sárga színt nem kapunk. Az elkészített keverék 1/10-ét egy családra (150 – 500 ml /méhcsaládonként) kell használni.