Bee Max 8 kg.

33000 Ft

Kedvencekhez ad
Kedvencekhez ad

TAKARMÁNY KONCENTRÁTUM MÉHEK RÉSZÉRE VIRÁGPOR HELYETTESÍTÉSÉRE ALKALMAS KIEGÉSZÍTŐ TAKARMÁNY

A BEEMAX egy magyar fejlesztésű méhtáplálék, mely összetételénél fogva alkalmas a virágpor pótlására.
Kifejlesztésénél szempont volt, hogy a pollen természetes összetételét minél hatékonyabban utánozzuk-kiküszöbölve a természetes pollen összetevőinek mennyiségi eltéréseiből adódó beltartalmi minőségi különbségeket- olyan stabil kiszámítható összetételű speciális méhtakarmányt alkotva, mely mindig hatékonyan alkalmazható.

Jellemzői:
– természetes és természetazonos összetevők, kielégíti a méhek tápanyag szükségletét – kiegyensúlyozott fehérje-vitamin-ásványianyag-speciális receptúra
– kizárólag növényi összetevőket tartalmaz, GMO-mentes alapanyagokból
– nem tartalmaz állati eredetű összetevőket, virágport, gyógyszert,
– nem befolyásolja a méz minőségét
– 0 napos várakozási idő
– növeli a fiasítás számát, a népességet, a petézési hajlamot,a hordási hajlamot,
– növeli a vitellogenin mennyiségét, roboráló hatása van
– erősíti a családot, növeli az általános ellenállóképességet a betegségekkel szemben – íze és cukortartalma miatt a méhek szívesen fogyasztják

Magyarországi gyártóhely, magyar alapanyagokból.
A gyártó HACCP élelmiszer biztonsági rendszerrel rendelkezik.

Összetétel: Beltartalom: Nedvesség 7,4% Ny. fehérje 39,8% Ny. rost 2,2%

Ny. zsír 1,6%
Ny. hamu 3,9% Nikotinsav 36 mg/kg C-vit. 993 mg/kg
Zn 12 mg/kg
Fe 38 mg/kg
Mn 8 mg/kg
Ca 0,8%
Cu 5 mg/kg
P 0,5%
J 0,034 mg/kg
Na 0,08%
Se 0,06 mg/kg
Mg 0,109%
Co 0,02 mg/kg E-vit. 1006 mg/kg B1-vit. 1 mg/kg B2-vit 2 mg/kg Pantoténsav 4 mg/kg

B6-vit 1 mg/kg Folsav 0,4 mg/kg Biotin 0,139 mg/kg

Fehérjék: kiemelkedően magas nyersfehérje tartalma (min 39,8 %) változatos növényi forrásból biztosítja a méhek számára az optimális aminosav összetételt, különös tekintettel az esszenciális aminosavakra.(A pollen fehérjetartalma 6-60% között ingadozik !)
Csak növényi eredetű, GMO-mentes fehérjéket tartalmaz, állati eredetű fehérjét nem. Vitaminok:

E vitamin-1006mg/kg. Magas E vitamin tartalma erős antioxidánsként hat, természetes tartósítószerként megakadályozza az oxidációt, biztosítva a telítetlen zsírsavak és fehérjék eltarthatóságát. Gyulladásgátló hatás. Jelentős szerepe van a szaporodási folyamatokban, mivel az epithel sejtek épségét-fejlődését befolyásolja.

C-vitamin-993mg/kg magas C-vitamin tartalma erős antioxidáns hatást biztosít, szinergizálva az E vitamin hatásával, védi a peroxidáz enzimet, melynek a sejtek biokémiájában,a szabad gyökök megkötésében, a stressztűrőképesség növelésében, az ellenállóképesség fokozásában , a sejtek öregedési folyamatainak befolyásolásában van jelentős szerepe.

B-vitamin komplex: B1(tiamin), B2(riboflavin), B3(nikotinsav), B5(pantoténsav), B6(piridoxin), B7(biotin), B9(folsav), B12(kobalamin) tartalmazza –melyek fontos szerepük van többek közt az aminosavak (fehérjék összetevői) és szénhidrátok anyagcseréjében, szaruképletek felépítésében, étvágy fokozásában, koenzimek felépítésébe, idegrendszer épségének és működésének a biztosításában. Roboráló, immunstimuláns hatás.

Ásványi anyagok,mikroelemek:

Ca,P,Na,Mg ,Zn,Mn,Fe,Cu,J,Se,Co- szövetek felépítésében,enzimek működésében,biokémiai folyamatokban játszanak fontos szerepet.
Cukrok:
Könnyen felszívódó, gyorsan hasznosuló energiaforrás, melyet édes íze miatt is kedvelnek a méhek.

Speciális összetevők:

Ezek az összetevők a Beemax pollenhelyettesítő méhtápszert egyedivé teszik .
A speciális receptúra biztosítja az antibakteriális hatást, antimicotikus (gombaölő) hatást(a költésmeszesedést okozó gomba kórokozó szaporodását lehetetlenné téve), illetve bizonyos növényekben fellelhető összetevők keverékének köszönhetően a megakadályozza a nosema spórák bélhámsejtekbe való behatolásának lehetőségét,mintegy védőréteget képezve a bélhámsejtek felületén, összehúzó hatást fejtve ki. Bizonyos összetevői a megfelelő állagú lepénykészítést könnyítik meg, illetve tartalmaz olyan a természetben a méhek által látogatott növényekben előforduló íz és illatanyagokat, melyek a fogyaszthatóságát,illetve „élvezeti értékét” kiemelkedővé teszik.
Mikor használjuk?
TAVASSZAL:
– serkentő etetéskor, illetve mikor az anya elkezd petézni. A tömeges pollenhordásig (általában 6-8 hét) ajánlatos etetni.
NYÁRON:
– amikor a virágpor mennyisége csökken vagy a minősége nem megfelelő( nagy kánikula vagy elhúzódó esős idő) esetleg nem megfelelő az összetétele
– családszaporítás idején, anyaneveléskor
– ha az anya petézése abbamarad,mielőtt legyengülne a méhcsalád
ŐSSZEL:
– amikor a virágpor mennyisége csökken

– telelésre való felkészítéskor, pergetés után, hogy minél erősebb és ellenállóbb családokkal vágjunk neki ez őszi varroa ellenes kezeléseknek illetve a télnek.

Hogyan használjuk?

1. Lepényként: a legszélesebb körben javasolt etetési módszer. Kora tavasszal kizárólag ezt a módszert alkalmazzuk
FONTOS !
-ÁLTALÁNOS BEKEVERÉSI ARÁNY: 15-20% BEEMAX MÉHTAKARMÁNY

– Nem szükséges a méhtakarmány előnedvesítése,mert szárazon egyenletesebben elkeverhető a porcukorral,ezután adagoljuk a mézet mint kötőanyagot.
– Soha ne főzzük, illetve a bekeverés során a 40C –os („kézmeleg”)hőmérsékletet ne haladjuk meg, mert károsodnak az értékes fehérjék!!!
– a lepényt vékony nylonzacskóba adagoljuk légmentesen ,300-400 gr kiszerelésben laposra gyúrjuk és beadás előtt 12 -24 órát pihentetjük, majd a felső és oldalsó részeit enyhén megnyitva a keretekre helyezzük.
– 15% lepénykészítéshez: 10 kg BEEMAX+ 67 kg porcukor +15- 18 KG méz
– 20% lepénykészítéshez: 10 kg BEEMAX+ 50 kg porcukor + 15 kg méz

2. Cukorszirupban:
– javasolt keverési arány: 8kg cukor+4 liter vízből szirupot készítünk, melyhez 1 kg Beemax méhtápszert adunk. Minél sűrűbb a szirup, annál lassabban ülepednek a tápszer nehezen vagy egyáltalán nem oldódó összetevői. Az ülepedés természetes jelenség, gondot abban az esetben okozhat, ha eltömíti a szirupos flakon légfékes nyílásait. Csöves rendszerben nem ajánlott, mert a leülepedett részecskék eltömítik a rendszert. Tálcás etetési rendszer esetén is 1-2- napi adag egyszerre történő kihelyezése javasolt.

3. Direkt kihelyezve:
– elsősorban tavasszal, amikor már kijárnak a méhek, de még nincs megfelelő mennyiségű virágpor. Röptávolságon belül lehetőleg ne legyen más méhészet (méhegészségügyi kockázat!), gondoskodni kell fedett etetőről, illetve megfelelő mennyiségű itatóvíz könnyű elérhetőségéről!

BeeMax használati útmutató

Értékelések

Powered byCusRev
5,0
2 vélemények alapján
5 csillag
100
100%
4 csillag
0%
3 csillag
0%
2 csillag
0%
1 csillag
0%
1-2 of 2 reviews
  1. Szuper!

Értékelés hozzáadása
You must be logged in to post a review Log In